Повучена потерница за Главашем

Ванрасправно веће загребачког Жупанијског суда повукло је потерницу за Бранимиром Главашем, који је недавно изашао из мостарског затвора где је служио казну због ратних злочина над Србима.

Решење о притвору по сили закона престало је да важи чим је почео да издржава затворску казну, речено је у Суду, преноси Танјуг.

"Решење о притвору престало је да буде важеће чим је Главаш ступио на извршење казне. Како је решење о притвору престало да важи по сили закона, нема ни разлога за потерницом", рекао је агенцији Хина портпарол загребачког Жупанијског суда Крешимир Девчић.

Како је истакао, реч је о решењу на које жалба није допуштена.

Потерницу за Главашем загребачки суд је расписао 16. јануара, пошто му је Уставни суд укинуо правоснажну пресуду на осам година затвора, због ратних злочина над Србима, по којој је служио казну у Босни и Херцеговини.

По изласку из затвора, 20. јануара, још је важила неправоснажна пресуда којом је био осуђен на десетогодишњу казну затвора, па је загребачки суд расписао потерницу.

Када је пуштен из мостарског затвора, Главаш је рекао да ће се одазвати позиву хрватског Врховног суда, коме је наложено понављање поступка, ако га из те институције позову.

Потерницу је коментарисао као техничко питање и рекао да си његови адвокати затражили од Врховног суда да она буде повучена.

Главаш је био осуђен у случајевима "гаража" и "селотејп" на осам година затвора због ратног злочина над српским цивилима у Осијеку 1991. године, а одслужио је три петине затворске казне, и то у затворима у БиХ, по својој вољи.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи