Читај ми!

Седморица тузланских радника стигла у Орашје

Седморица радника тузланске "Аиде" после 40 препешачених километара стигли су вечерас до Орашја, недалеко од границе БиХ и Хрватске, јавља Радио-телевизија Републике Српске.

Највећи део радника четири пропале фирме с подручја Тузле који су пре два дана, у знак протеста због тешког стања у коме се налазе, кренули ка Хрватској да тамо зараже помоћ, одустали су од тог похода. Влада Тузланског кантона понудила им је једнократну помоћ. 

Кантонални премијер у оставци Бахрија Умиханић састао се претходно с обесправљеним радницима и обећао им уплату од по 300 конвертибилних марака (око 150 евра) и доделу породичних пакета вредних по 100 марака, преноси Танјуг.

Ту одлуку потврдила је кантонална влада, па ће помоћ добити око 800 радника фанрике обуће "Аида", намештаја "Коњух", Ливнице челика и фирме за производњу детерџената "Дита", преноси агенција Хина.

Понуђеном помоћи нису, ипак, сви задовољни, па је мања група незадовољних радника одлучила да настави поход према граничном прелазу Орашје.

На почетку протестног марша радници су најављивали и да ће тражити помоћ у некој од земаља Европске уније.

Око 200 радника се у среду одлучило на одлазак из БиХ и пешачење дуго 75 километара, како би на тај начин протестовали због тешког социјалног стања и чињенице да већ месецима и годинама немају никаква примања.

Незадовољство радника фирми уништених током приватизације подстакло је и масовне демострације који су у БиХ избили у фебруару, при чему је у Тузли запаљено седиште кантоналне владе.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи