Читај ми!

Тузлански радници на путу ка ЕУ

Радници четири пропале тузланске фирме који су јуче кренули пешице према граничном прелазу с Хрватском, после предаха у Сребренику, наставили су протест. Пошто нису наишли на разумевање власти, одлучили су да срећу потраже у суседној Хрватској, где намеравају да траже азил.

Умор и жуљеви нису зауставили око две стотине радника у протестној шетњи ка граничном прелазу с Хрватском. Пешке су кренули на пут дуг седамдесетак километара, како би у Европској унији пронашли бољи живот.

Међу њима су запослени у четири пропале тузланске фирме – Фабрици обуће "Аида", Ливници челика, Фабрици детерџената "Дита" и производњи намештаја "Коњух".

Последњих месеци су протестовали испред зграде Владе Тузланског кантона, одакле је и кренуо талас незадовољства који је захватио целу Босну и Херцеговину. Од свог кантона тражили су двеста евра једнократне помоћи, али је нису добили.

"Када добијемо црно на бело и чујемо да су средства легла, можемо да наставимо да преговарамо за остале захтеве. Док год се то не догоди, ми настављамо протест", поручује један од радника.

Други наводи да је њихов стопостотни власник кантон Тузла.

"Ми од своја три захтева нећемо одустати. И кад се вратимо у Тузлу једнократна помоћ нама није решење. Идемо даље, одмах пети-шести дан у Владу да тражимо испуњење осталих захтева", каже радник.

О радницима брину волонтери Црвеног крста. Током дана посетио их је и директор фабрике "Аида", донео је храну и сокове, али није наишао на добар пријем. Радници поручују да их највише боли то што се до сада нико од политичара није огласио. Истрајаће у захтевима, јер друге могућности кажу да немају.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи