Читај ми!

Додик очекује економске реформе од владе

Председник Републике Српске Милорад Додик каже да је Српска показала спремност да у кратком времену формира све институције. Тиме је, каже, доказала да је способна да уради тај посао упркос силним опструкцијама, омаловажавањима и спекулацијама.

Милорад Додик наглашава да снага институција тог ентитета остаје чврста и непромењена, наглашавајући да тиме Српска највише добија, преноси Танјуг.

"Република Српска брзо је формирала владу, а експозе премијера Жељке Цвијановић представља суштину свега што ћемо урадити у наредном периоду. То су значајне реформе у неколико области, реаговање на отворења питања и економија као најважнији сектор којим ће се бавити нова влада", рекао је Додик за Прес РС.

Од нове владе ентитетски председник очекује институционално јачање, економске реформе, чврсто позиционирање РС унутар Босне и Херцеговине и европски пут.

Додик истиче да је "ово је влада континуитета", да су поносни на то и да настављају да решавају сва питања и проблеме за шта, како каже, премијер има апсолутну подршку Савеза независних социјалдемокрта (СНСД) и коалиционих партнера.

Према његовим речима, власт у Српској учиниће максимум да обезбеди подршку привредном расту.

"Када се осврнемо на годину иза нас, упркос поплави која је нанела огромну штету, нисмо имали пад бруто домаћег производа. У свакој земљи то би истицали као успех, а овде ништа није успех", наводи Додик и додаје да Српска наставља да делује стабилно, оне који их оспоравају позива да виде шта је све урађено, а ономе ко мисли да СНСД неће бити у власти на нивоу БиХ поручује да се "клади у тако нешто".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи