Читај ми!

Оптужница за злочин у Шековићима

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Милоша Зекића који се терети за ратни злочин убиства четири особе бошњачке националности у Шековићима.

Тужилац Посебног одељења за ратне злочине Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Милоша Зекића, званог "Масло", рођеног 30.08.1963. године у Кладњу, држављанина БиХ, преноси Танјуг.

Оптужени се терети да је за време рата и оружаног сукоба у Босни и Херцеговини, као припадник оружаних снага ВРС, поступао противно одредбама међународног права и Женевској конвенцији о заштити цивила за време рата, јавља ФЕНА.

У оптужници се наводи да се оптужени Зекић, средином маја 1992. године, у Шековићима, униформисан и наоружан, довезао до свлачионица стадиона Шековићи, које су служиле као објекат за незаконито затварање, више особа бошњачке националности које су припадници ВРС заробили из места Осмаци и Мемићи.

Након што је оптужени од стражара објекта тражио кључеве од објекта, које му стражар није хтео дати, наредио је стражару да се удаљи, а затим узео ловачку пушку сачмару, напунио је и кроз прозор пуцао у свлачионицу у којој су се налазили заточени цивили.

Након што је пуцао из сачмарице, поново је напунио пушку и пуцао према заточеним цивилима. На тај начин оптужени је убио четири цивила бошњачке националности који су били заточени у објекту.

Оптужени Зекић терети се да је починио кривично дело ратни злочин против цивилног становништва. Оптужница је прослеђена на потврђивање Суду БиХ, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи