Читај ми!

Хрватска, седам година затвора због гранатирања Задра

Капетан бивше ЈНА Александар Лазаревић данас је на Жупанијском суду у Сплиту, на поновљеном суђењу, осуђен првостепено на седам година затвора због гранатирања Задра и околине, јавила је Слободна Далмација.

Капетан бивше ЈНА Александар Лазаревић осуђен је, на поновљеном суђењу, на седам година затвора због гранатирања Задра и околине, јавила је Слободна Далмација.

Оптужница га је теретила да је заједно са још 20 официра на челу с Момчилом Перишићем одговоран за гранатирање Задра и околине при чему је погинуло 30 особа и нанета велика материјана штета.

Перишићева група, у којој је био и Лазаревић, још 1997. године на суду у Задру је у одсуству осуђена на дугогодишње затворске казне, јавља Бета.

Тада су Момчило Перишић, Милић Потпара, Илија Бранковић, Стојан Вучковић, Никола Германац и Спасоје Чојић осуђени на казне затвора од по 20 година.

По 15 година добили су Душко Гојковић и Мирослав Бобић, а Сенаид Грба, Милета Рудић и Александар Лазаревић по 14 година.

Петорица бивших официра ЈНА осуђена су на по 13 година, двојица на по 12 и један на десет година затвора.

Лазаревић је ухапшен крајем октобра прошле године на граничном прелазу Рача између БиХ и Србије, на основу међународне потернице коју је расписало хрватско правосуђе.

Прихваћен је његов захтев за понављање суђења, које је почетком априла почело пред ЗЗупанијским судом у Сплиту. Лазаревић се на почетку суђења изјаснио да није крив.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи