Литургија на Бадње вече у Загребу

На Бадње вече у Загребу литургију служио митрополит загребачко-љубљански и целе Италије Јован Павловић. Литургији присуствовали председник Сабора Јосип Леко, премијер Зоран Милановић и председник Српског народног већа Милорад Пуповац.

Митрополит загребачко-љубљански и целе Италије Јован Павловић предводио је вечерас богослужење у Цркви светог преображења Господњег у Загребу и позвао вернике на молитву за мир у свету.

Пожелео је да нова, 2014. година буде "благословена миром у душама и миром међу људима", преноси Хина.

Свечаној архијерејској литургији присуствовали су и премијер Зоран Милановић, као и председник Хрватског сабора Јосип Леко.

"Бог је тако заволео овај свет да је сина свога послао да сваки који верује у њега не умире, него да има живот вечни, рекао је митрополит", додавши да је Божић којим се слави Христово рођење празник мира, љубави и добре воље.

Уз божићну поруку "Мир Божји. Христос се роди", митрополит Јован окупљеним је верницима пожелео да им Бог подари изобиље благослова као и да живе у миру и с благословима.

Осим представника хрватског председника и Града Загреба на литургији је био и председник Српског народног већа Милорад Пуповац који је након богослужења изјавио да је срећан што су председник Сабора и премијер били срдачно дочекани од верника, што сматра "знаком односа топлине између православних верника и представника државне власти".

Упитан за коментар поновног разбијања двојезичних плоча у Вуковару, Пуповац је рекао да би волео да се то данас није догодило и изразио наду да ће идућих дана радити више на томе да се такве ствари не догађају.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи