Читај ми!

Добри односи Црне Горе и Албаније

Одоси Црне Горе и Албаније иду узлазним путем, оценили премијери Албаније и Црне Горе Мило Ђукановић и Еди Рама. Ђукановић и Рама су указали на значај европских интеграција за две државе, али и за регион.

Црногорски и албански премијери Мило Ђукановић и Еди Рама оценили су да односи две државе иду узлазном путањом и поручили да ће Подгорица и Тирана сарађивати у интеграционим процесима.

Ђукановић и Рама су, на конференцији за новинаре после сусрета у Подгорици, истакли да су интеграциони процеси заједничка будућност две државе и нагласили опредељење Црне Горе и Албаније за унапређење односа у свим областима, а посебно у економији.

"Надам се да ће односи Црне Горе и Албаније и даље ићи узлазном линијом", рекао је Ђукановић и захвалио Рами на подршци Тиране црногорском путу у НАТО.

Указао је на значај европских интеграција за две државе, како за њих саме, тако и за читав регион.

"У области европских интеграција можемо обострано да сарађујемо и на тај начин лакше напредујемо ка пуноправном чланству у ЕУ", навео је Ђукановић.

Изражавајући задовољство нивоом односа са Црном Гором, Рама је рекао да је Албанија опредељена за унапређење сарадње у свим областима од обостраног интереса.

"Радују нас добросуседски односи са Црном Гором и ценимо пријатељство које постоји између нас. Албанија је посвећена успостављану заједничких мостова сарадње између две државе и афирмацији заједничких економских интереса", истакао је Рама.

Албански премијер је указао и на важност сарадње у обалсти европских интеграција, што је, како је навео, интерес обе државе.

"Европске интеграције и регионална сарадња су две ствари које су нераскидиво повезане", рекао је Рама, додајући да су мир и стабилност важни за просперитет целог региона.

Премијери Црне Горе и Албаније су саопштили да постоји простор за унапређење економске сарадње, посебно у областима инфраструктуре, енергетике и туризма.

Ђукановић је рекао да је Црна Гора посвећена остварењу права Албанаца у Црној Гори, док је Рама рекао да мањине представљају мост сарадње две земље.

Премијер Албаније ће се током боравка у Подгорици састати и са председником Црне Горе Филипом Вујановићем и председником Парламента Ранко Кривокапићем.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи