Читај ми!

Амфилохије: Геј парада загадила Подгорицу

Недељу дана после прве Параде поноса, у Подгорици одржана Петковданска литија "за црногорску част, образ, светињу брака и рађање деце". Прошлонедељна парада загадила град, рекао митрополит Амфилохије и позвао мајке да се клоне чедоморства.

Митрополит Српске православне цркве у Црној Гори Амфилохије рекао је да је недавно одржана Парада поноса у Подгорици "загадила" тај град.

Недељу дана након одржавања Параде поноса у Подгорици, одржана је литија у којој је учествовало неколико хиљада људи. Пре литије, у Храму Христовог васкрсења служена је литургија.

"Божија деца могу бити само они који се чувају сваког греха, видљивог и невидљивог, па и оног који је ових дана загадио овај град", рекао је Амфилохије на крају литије улицама Подгорице, која је представљена као литија "за црногорску част, образ, светињу брака и рађање деце".

Литија је организована као својеврсни протест одржаној Паради, за шта је митрополит Амфилохије рекао је "обешчастило" Црну Гору и да Подгорици треба "вратити част".

Амфилохије је, такође, позвао мајке да се, како каже, клоне чедоморства.

"Без деце мртав је храм, мртва је земља, мртав је народ. А, да би било све више деце, онда нека Бог уразуми и просветли и сваку мајку од чедоморства", рекао је Амфилохије на крају литије.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи