Читај ми!

Ухапшен помоћник министра правде ФБиХ

У оквиру акције "Лутка", у Федерацији БиХ ухапшен помоћник министра правде Хидајед Трако, под сумњом да је починио кривично дело ометање рада правосуђа.

У Федерацији БиХ ухапшен је помоћник министра правде Хидајед Трако, под сумњом да је починио кривично дело ометање рада правосуђа.

Како незванично сазнаје Глас Српске, његово хапшење у оквиру акције "Лутка" наређено је због премештаја Анђелка Вељанчића из Казнено поправног завода Сарајево у КПЗ Зеница.

Вељанчић служи казну од 10 година затвора због пљачке 2,2 милиона евра из "Привредне банке Сарајево" коју је извршио са вођом криминалног клана из Источног Сарајева Дарком Елезом.

Вељанчић је у више истрага био сарадник Тужилаштва БиХ које је, чим је сазнало за његов премештај, наредило хапшење Трака.

Глас Српске сазнаје да су приведени и директор КПЗ Сарајево Кенан Капо и начелник затворске полиције Рефко Кадрић.

Хидаједа Трака ухапсили су полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), поступајући по усменој наредби Тужилаштва БиХ, у оквиру акције "Лутка".

Акција "Лутка" траје од августа и у њој је подигнута једна од најопсежнијих оптужница против 32 особе у предметима организованог криминала у БиХ. Расветљено је више тешких убистава, оружаних пљачки банака и транспорта новца, у последњих 10 година.

Један од оптужених је и Дарко Елез, који издржава казну у Србији за друго кривично дело.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи