Читај ми!

Интерпол у акцији откривања идентитета девојчице

Атина затражила помоћ од Интерпола у утврђивању идентитета плавокосе Марије, која је пронађена у ромском насељу у централној Грчкој. Од свих 190 чланица Интерпола се тражи да провере ДНК профил девојчице са профилима из својих база података.

Грчке власти су од међународне криминалистичке полицијске организације Интерпол затражиле помоћ у утврђивању идентитета плавокосе девојчице Марије, која је прошле недеље пронађена у близини града Лариса код једног ромског пара, за који се сумња да ју је отео.

У саопштењу Интерпола се наводи да се помоћ заснива на слању фотографије и ДНК профила пронађене девојчице свим земљама чланицама те организације, пренела је агенција АФП.

Интерпол је информације о Марији својим чланицама послао путем такозване "жуте потернице", која се шаље како би се затражила помоћ у проналаску несталих особа, посебно малолетника, или, као у овом случају, да би се утврдио идентитет особа које саме не знају свој идентитет.

"Досад поређење ДНК профила девојчице са онима из Интерполове глобалне базе података није дало резултата. Од свих 190 чланица Интерпола се сада тражи да провере њен ДНК профил са профилима из својих база података", навела је међународна полицијска организација.

Поред тога, Интерпол је на захтев Грчке објавио плаве потернице за Христосом Салисом (39) и Елефтеријом Димопулу (40), ромским паром код којих је девојчица пронађена, наводећи да се та врста потернице објављује када се траже додатне информације о идентитету особе, локацијом на којој се налази или њеним активностима.

У саопштењу се подсећа да грчке власти истражују да ли је плавокоса девојчица, за коју се процењује да је стара пет или шест година, отета или је жртва трафикинга.

Девојчицу, која је позната под именом Марија, полиција је пронашла прошле недеље у ромском насељу у близини града Фарсала у централној Грчкој. Она је пажњу полиције привукла због изразито плаве косе и зелених очију, којима је одударала од изгледа чланова породице с којом је живела.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи