Читај ми!

Златна зора без пара из буџета

Грчка десничарска партија Златна зора остала је без новца из буџета. Парламент обуставио финансирање те партије, на предлог посланика ПАСОК-а, јер су лидер Златне зоре и два посланика у притвору због сумње да су чланови криминалне организације.

Грчки парламент је на иницијативу посланика ПАСОК-а одлучио да држава више неће финансирати десничарску партију Златна зора, чији су лидер и два посланика у притвору због сумње да су чланови криминалне организације. За ту меру гласало је 235 посланика од укупно 300.

Усвојеним амандманима омогућено је неограничено замрзавање финансирања странака чије је руководство оптужено за умешаност у рад криминалних група и тероризам. Грчка је још раније наменила 11 милиона евра за парламентарне странке у 2013. години, од чега 873 хиљаде евра за Златну зору.

Грчки медији оцењују да ће Златна зора сада остати без главног извора финансирања, док та партија наводи да ће обустављање финансирања само закочити њихове грађанске иницијативе попут давања крви и програма додељивања хране под називом "само Грцима".

"Ова одлука је незаконита и противуставна! Место јој је у канти за смеће", рекао је Илијас Касидијарис, посланик Златне зоре.

Посланик ПАСОК-а Парис Кукулопулос каже да је парламент донео историјску одлуку и одлучио да се успротиви нео-нацистичкој организацији. "Сви заједно гласамо да их више не финансирамо", рекао је Кукулопулос.

Златна зора постала је популарна међу Грцима захваљујући противљењу државним мерама штедње.

Међутим, њен углед драстично је нарушен откако је средином септембра један од присталица те партије убио левичара Павлоса Фисаса, иначе познатог музичара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи