Мистериозна девојчица плаћена 1.000 евра?

Девојчица Марија која је пронађена у ромском насељу у централној Грчкој плаћена је 1.000 евра, тврде комшије пара код ког је Марија откривена. Вођа ромске заједнице тврди да је девојчицу напустила мајка. Ирска полиција открила скоро идентичан случај у ромском кампу у Даблину.

Комшије ромског пара оптуженог за отмицу девојчице Марије која је пронађена у ромском насељу у Грчкој, тврде како је Марија купљена за 1.000 евра.

Међутим, други становници кампа у којем је девојчица пронађена тврде да нема говора о томе да је девојчица купљена.

"Ми нити продајемо, нити купујемо децу, имамо довољно своје деце", рекао је вођа ромске заједнице Бабис Димитрију и поновио како је девојчицина мајка њу оставила пре неколико година.

Христос Салис и Елефтерија Димопулу оптужени су за отмицу мале Марије, која је у грчким медијима добила надимак "Плави анђео".

Христос је јуче пред полицијом покушао за све да оптужи своју супругу рекавши да он никада није хтео Марију јер је то било "као да имају бомбу у кући", преноси Дејли мејл.

Грчка полиција је прошле недеље пронашла шестогодишњу девојчицу Марију у једном ромском насељу код града Фарсале, у централној Грчкој.

ДНК тестови потврдили су да ромски мушкарац и жена, са којима је живела, нису ни у каквом сродству са девојчицом, која има изразито плаву косу и светле очи.

Грчка полиција, Интерпол и међународне организације које се баве напуштеном децом, трагају за родитељима ове девојчице.

Сличан случај у Ирској 

Ирска полиција пронашла у ромском кампу у Даблину, плавокосу, плавооку девојчицу, у скоро идентичним околностима као у случају мале Марије.

Полиција је пронашла седмогодишњу девојчицу, пошто је добила дојаву од грађана да у ромској породици живи дете које нимало не личи на своје наводне рођаке - мушкарца, жену и још неколико деце.

Родитељи тврде да је девојчица рођена у болници "Кумби" у априлу 2006. године, али је полиција, током провере, установила да у том породилишту нема никаквих података о детету рођеном тог датума.

Девојчица је одведена у прихватилиште, а власти сада чекају резултате ДНК тестова, који ће показати да ли је она у неком сродству с породицом с којом је живела.

У вези с овим случајем за сада нико није приведен, пренео је Телеграф. Ирски медији објавили су да је ромска породица у тој земљи живела годинама, али да је повремено одлазила у Румунију.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи