Читај ми!

Штета од нереда у Подгорици 20.000 евра

Штета на јавним објектима у Подгорици током нереда који су се десили за време и након геј параде износи 20.700 евра, саопштено је из Бироа за односе са јавношћу главног града Црне Горе.

Јавни објекти у Подгорици су за време нереда због геј параде претрпели штету од 20.700 евра, саопштио је Биро за односе с јавношћу црногорске престонице.

У саопштењу се наводи да је на Булевару револуције оштећена заштитна ограда у дужини од 150 метара.

Такође, на булеварима револуције и Светог Петра Цетињског, улицама Ивана Вујошевића, Ивана Милутиновића, Васа Раичковића и Московској уништен је већи број заштитних стубића и део саобраћајне сигнализације.

Оштећено је зеленило иза старе зграде Владе, у Његошевом и Карађорђевом парку, као и парковски мобилијар - клупе и корпе за отпатке.

Запаљено је и потпуно уништено пет, а услед превртања поломљено још 15 контејнера. Поломљено је и 12 бетонских корпица за одлагање комуналног отпада, наводи се у саопштењу и истиче да су поломљена и четири огласна паноа у приватном власништву.

У Подгорици је у недељу одржана прва "Парада поноса", а догађај је протекао у знаку огромних мера полицијског обезбеђења, као и жестоких сукоба полиције с противницима геј параде, да би учесници поворке на крају били евакуисани из центра града.

У нередима је повређено 20 полицајаца, а приведено је 60 изгредника, међу којима 21 малолетник.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи