Додик: Са референдумом се не може играти

За расписивање референдума о статусу Републике Српске треба да постоји низ предуслова и са тим нико не сме да се игра, рекао председник РС Милорад Додик. Референдум се спроводи само једном и мора бити легитиман не само у РС, већ и шире, истиче Додик.

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је причу о референдуму о статусу Републике Српске промовисала његова странка Савез независних социјалдемократа и да са тим "нико не сме да се игра".

Како је рекао, референдум о статусу Републике Српске спроводи се само једном и он мора бити легитиман не само у РС, већ и шире.

Коментаришући изјаву лидера Српске демократске странке (СДС) у РС Младена Босића да је он "све слагао" у вези са референдмом о отцепљењу РС, Додик је рекао да за организовање референдума постоји више битних предуслова.

"Увек смо говорили да ће се о томе одлучити када за то постоји низ предуслова, који су веома јасни за све који се баве политиком, а то су друштвене укупне околности и способност друштва да уђе у тај посао", рекао је Додик.

Како каже, није довољно "изаћи у РС са референдумом о статусу, већ када се то деси, онда ће се референдум и спровести".

Босић је Додика назвао лажовом, рекавши да је он човек који је све слагао у вези са референдумом о отцепљењу РС, враћању надлежности у правосуђу са нивоа БиХ, ревизији приватизације, обрачуна са криминалом, као и човеком који је украо милионске износе.

Додик је подсетио да Закон о референдуму у РС није постојао и да га је усвојила актуелна структура власти, јавила је Срна, а преносе бањалучки медији.

Како је рекао, СДС ништа није урадила око референдум раније, нити имају идеју шта да ураде касније.

"Референдумом нико не може да се игра", закључио је председник РС и лидер СНСД-а Милорад Додик.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи