Читај ми!

Ромски пар оптужен за отмицу "плавог анђела"

После саслушања на суду у Грчкој, ромски пар, код којег је пронађена плавокоса девојчица, оптужен је за отмицу. У ромском насељу у коме је пронађена девојчица Марија, заплењено више врста ватреног оружја, наркотика, моторне тестере.

Ромски пар, код којег је полиција у централној Грчкој пронашла плавокосу девојчицу, оптужен је за отмицу.

Христос Салис (39) и Елефтерија Димопулу (40) послати су у притвор, после саслушања у суду у Лариси, који их је оптужио за отмицу девојчице.

Њима прети казна од 10 до 20 година затвора, уколико се испостави да су криви, преноси АФП.

Грчка полиција раније данас објавила је фотографије ствари заплењених током рације у ромском насељу.

Полиција је у ромском насељу запленила моторне тестере, различите врсте дрога и ватрено оружје, међу којим је и пиштољ у облику оловке са мецима.

На фотографијама се виде лаптопови, мобилни телефони, кредитне картице, за које се верује да су украдене, а заплењен је и пиштољ и фантомка.

Пар је у данашњем сведочењу пред истражним судијом рекао је да је њему и његовој жени девојчицу још као бебу на старатељство дао један бугарски Ром и мајка девојчице која је такође Ромкиња.

Његов адвокат рекао је да је тај ромски пар затражио од грчких власти да лоцирају мобилни телефон који је, како тврде, припадао особи која је посредовала у предаји тог детета, а који можда припада том бугарском Рому, како би се расветлео тај случај, пренела је грчка агенција АНА.

Агенцијна АНА сазнаје из судских извора да је 39-годишњи Ром навео имена и бугарског посредника и девојчицине рођене мајке како би они могли бити пронађени и такође потврдио да Маријина права мајка сада живи у Грчкој.

Грчка полиција је прошле недеље пронашла шестогодишњу девојчицу Марију у једном ромском насељу код града Фарсале у централној Грчкој.

ДНК тестови потврдили су да ромски мушкарац и жена, са којима је живела, нису ни у каквом сродству са девојчицом, која има изразито плаву косу и светле очи.

Грчка полиција, Интерпол и међународне организације које се баве напуштеном децом, трагају за родитељима ове девојчице.

У међувремену, судије су саслушале ромски пар, код којих је прошле недеље пронађена девојчица. Истражном судији рекли су да им је девојчицу као бебу на старатељство дао један бугарски Ром и њена мајка која је такође Ромкиња.

Затражили су од грчких власти да лоцирају мобилни телефон који је, како тврде, припадао особи која је посредовала у предаји детета.

"Наши клијенти тврде да нису отели дете, већ да су га усвојили, али тај поступак, признајем, није обављен легално", каже адвокат ромске породице Костас Кацавос.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи