Потрага за родитељима мистериозне девојчице

Грчка полиција затражила је помоћ Интерпола и међународнох организација у проналажењу родитеља девојчице са плавом косом и зеленим очима која је јуче пронађена у ромском капму у централној Грчкој. Грађани из целе Европе нуде помоћ у потрази.

Након што су јуче у медијима објављене фотографије девојчице Марије, са плавом косом и зеленим очима, која је пронађена у ромском кампу у централној Грчкој, полиција је затражила помоћ Интерпола у потрази за њеним правим родитељима.

Полиција је послала Интерполу фајл који садржи све подацима о девојчици, укључујући и ДНК узорке, што би могло да буде кључно у потрази за родитељима.

Такође су контактиране међународне организације и групе које се баве изгубљеном и напуштеном децом.

Девојчица зна само неколико речи на ромском дијалекту, а полиција верује да потиче из Скандинавије или из Бугарске.

Од када су медији, који су девојчицу назвали "плави анђео", објавили причу о малој Марији, на хиљаде људи из Европе јавља се организацији "Дечји осмех", неки само да покажу саосећање, а неки да понуде помоћ у истрази и проналажењу њених родитеља, објавила је агенција АНА.

Девојчица је пронађена у ромском насељу, током полицијске контроле. Пажњу полиције привукла је због изразито плаве косе и зелених очију, којима је одударала од изгледа чланова породице са којом је живела.

Ромски пар је регистровао децу која живе са њима у различитим регионима и различитим регистрима, из којих следи да је жена родила шесторо деце за само десет месеци. На питања у вези са Маријом давали су опречне изјаве. ДНК тестови потврдили су да девојчица с њима није ни у каквом сродству.

У хуманитарној организацији "Дечји осмех", која је преузела бригу о девојчици, кажу да је дете збуњено и у шоку због промене средине. Девојчица је, како наводе, просила на улицама Ларисе.

Адвокати ромског пара изјавили су да Марија, која сада има четири године, није жртва трговине људима, већ да ју је мајка оставила одмах по рођењу, јер није могла да се брине о њој.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи