Читај ми!

Обама честитао Вујановићу победу

Реизабраном председнику Црне Горе Филипу Вујановићу амерички председник Барак Обама честитао победу на изборима.

Председник САД Барак Обама честитао је Филипу Вујановићу реизбор за председника Црне Горе, наводећи да је Вашингтон посвећен снажењу партнерства с Подгорицом, саопштено је из Кабинета црногорског председника.

"Честитам вам реизбор за председника Црне Горе. Са вашим лидерством које се наставља, надам се да наше две земље могу даље оснаживати партнерство које смо изградили у времену од скоро седам година откада је Црна Гора стекла своју независност", навео је Обама.

Амерички председник је истакао да је обезбеђивање Црној Гори и њеним грађанима место у демократској, просперитетној и интегрисаној Европи циљ који деле и Вашингтон и Подгорица.

У том погледу, предстојеће године могу бити значајне за Црну Гору.

Напредак Црне Горе на њеном евроатлантском путу захтеваће чврсто опредељење за даље демократске и економске реформе, на програму који још није у потпуности испуњен.

"Уверен сам да ће то и надаље бити највећи приоритет вашег мандата", навео је Обама у честитки Вујановићу.

Државна изборна комисија Црне Горе саопштила је да је, према коначним резултатима, Вујановић победио на изборима 7. априла, пошто је освојио 51,21 одсто гласова, док је за независног кандидата Миодрага Лекића гласало 48,79 одсто бирача.

Лекићев изборни штаб саопштио је раније да не признаје резултате председничких избора које саопштава ДИК, а на протесту његових присталица у Подгорици затражено је поништење председничких избора одржаних 7. априла и расписивање новог гласања за шефа црногорске државе.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи