Читај ми!

"Руслан" слетео у Сарајево

Један од највећих авиона на свету "ан-124 руслан" успешно слетео на сарајевски аеродром. Авион допремио возила и терет за британске војнике коју учествују у вежби ЕУФОР-а.

Један од највећих авиона на свету "антонов ан-124 руслан" јутрос се успешно приземљио на сарајевски аеродром, након што је јуче његово слетање било отказано из техничких разлога.

Огромна летилица је у Сарајево допремила возила и терет за трупе из Велике Британије које учествују у вежби ЕУФОР-а "Брзи одговор 2013", чија је реализација почела синоћ у БиХ и трајаће до 28. априла.

Током вежбе ће бити демонстрирана способност ЕУФОР-а да брзо активира и распореди чете војника које су у стању приправности у оквиру резервних снага стационираних изван БиХ.

За слетање авиона морале су да буду извршене посебне припреме маневарских површина на сарајевском аеродрому да не би дошло до оштећења авиона импресивних и неуобичајених димензија.

"Руслан" је дугачак 69 метара, висок готово 21, а распон крила износи нешто више од 73 метра.

Максимална тежина авиона при полетању, према подацима произвођача, износи 405 тона, од чега терет чини од 122 до 150 тона (у зависности од модела). Унутар авиона може да се смести од 88 до 350 путника.

Празан авион има максимални долет од 15.000 километара, док са 150 тона терета може да прелети 3.200 километара.

Авион "ан-124" произвела је совјетска, сада украјинска компанија "Антонов" из Кијева.

"Антонов ан-124" је други највећи транспортни авион на свету, док је највећи његов "старији брат" – "ан-225 мрија".

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи