Читај ми!

Црни историјски датум, а не празник

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао да 1. март не може бити обележен као Дан независности БиХ, подсетивши да БиХ нема Закон о државним празницима. Тај датум је био увод у крвави грађански рат и огромна страдања људи свих националности на овим просторима, рекао Додик.

Први март не може бити обележен као Дан независности БиХ, јер Босна и Херцеговина нема Закон о државним празницима, рекао је предсeдник Републике Српске Милорад Додик и додао да је за РС то црни историјски датум и увод у крвави грађански рат.

"За српски народ у Републици Српској и БиХ овај датум симбол је мајоризације и почетка терора над припадницима нашег народа и нелегитимног референдума о независности, на којем српски народ није учествовао", нагласио је Додик.

Председник РС је истакао да је то био увод у крвави грађански рат и огромна страдања људи свих националности на овим просторима, пренела је Радио-телевизија Републике Српске.

"Неприхватљиви су упорни покушаји да се 1. март наметне као датум који треба да обележавају сви у БиХ, и говоре само о томе да бошњачке политичке и интелектуалне елите никада нису одустале од праксе наметања решења и намере да доминирају над другим народима и да БиХ сматрају, пре свега, државом бошњачког народа", оценио је Додик.

Према његовим речима, таква политика је супротна важећем уставном и територијалном уређењу БиХ, савременим демократским стандардима и политичкој реалности.

"Због тога никада нећемо дозволити да овај црни историјски датум буде обележен у Републици Српској", поручио је Додик.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи