Оптужени за ратне злочине

Против двојице припадника Армије БиХ Кантонално тужилаштво у Зеници подигло оптужнице за ратне злочине 1992. године, због мучења заточеника Хрвата и силовање Српкиње у Какњу и Високом.

Кантонално тужилаштво у Зеници подигло је две оптужнице против двојице припадника Армије Босне и Херцеговине за ратне злочине почињене 1992. године у Какњу и Високом - за тортуру заточеника хрватске националности и силовање жене српске националности.

Јасмин Шехагић из Какња оптужен је да је, као управник заточеничког објекта смештеног у старој дирекцији Рудника мрког угља у Какњу, учествовао у тортури заробљеника хрватске националности, да није спречио и претпостављенима пријавио друге који злостављали заточенике.

Према наводима оптужнице, Шегахић је заједно с припадницима Војне полиције Армије БиХ од јуна 1992. године до септембра 1993. године учествовао у физичком и психичком злостављању више заточеника, тако што их је тукао ногама, рукама, палицама и кабловима.

Оптужница га терети да је дозволио да више непознатих војника сунети једног заробљеника.

Другу оптужницу Тужилаштво у Зеници подигло је против А.К. због силовања једне особе српске националности на подручју Високог.

А.К. је, као припадник Армије БиХ, како наводи оптужница, 27. јуна 1992. издвојио једну жену, одвео је на оближње брдо и присилио на полни однос, преноси Фена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи