Одштета породицама 120.000 евра

Члановима осам породица становника Сарајева који су убијени у нападима војске босанских Срба током опсаде града од 1992. до 1995. године, власти Републике Српске морају да плате више од 120.000 евра одштете.

Власти Републике Српске морају да плате више од 120.000 евра одштете члановима осам породица становника Сарајева који су убијени у нападима војске босанских Срба током опсаде града од 1992. до 1995. године, пише сарајевско Ослобођење.

Општински суд у Сарајеву је до сада је донео осам пресуда по тужбама против Републике Срске због разних злочина, пише лист.

Адвокат Есад Хрвачић, који је заступао подносиоце тужби, рекао је да се ради о одштетама за душевну бол због смрти сродника које у појединачним случајевима износе између 7.000 и 20.000 конвертибилних марака, односно 3.580 и 10.230 евра.

Висину одштете суд је одређивао о томе о којем је сроднику реч.

Укупни износ до сада пресуђених одштета је 239.000 конвертибилних марака, односно 122.250 евра, а очекује се како ће коначни износ бити знатно већи јер је до сада по истој основи поднето око 3.000 појединачних тужби.

На све пресуде уложене су жалбе и у току су другостепени поступци, али Хрвачић је уверен да ће власти Републике Српске новац на крају исплатити.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи