Читај ми!

Два бадњака, две поруке

На Цетињу, као и претходних година, наложена два бадњака, а верницима су послате сасвим различите поруке. Митрополит СПЦ Амфилохије позвао вернике на јединство, а поглавар канонски непризнате ЦПЦ Михаило надлежне да реше црногорско црквено питање.

У Црној Гори две прославе Бадње вечери - у присуству великог броја верника на Цетињу су освештана два бадњака, на централним, паралелним прославама ложења бадњака, са којих су послате две потпуно различите поруке.

Митрополит Српске православне цркве Амфилохије позвао је вернике на јединство, а поглавар Црногорске православне цркве Михаило надлежне у држави да реше црногорско црквено питање.

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије је испред Цетињског манастира позвао присталице Црногорске православне цркве да убудуће не ложе "логорску ватру", већ да се окупе "око једног огња".

"Браћа смо, говоримо истим језиком, исти крст носимо. Немојте уводити нове деобе и тиме тровати будућност своје деце", поручио је Амфилохије после цеременоније ложења бадњака у организацији СПЦ.

Бадњак канонски непризнате Црногорске православне цркве заложен је испред Двора Краља Николе на Цетињу, неколико стотина метара даље од церемоније Српске православне цркве.

Митрополит Михаило позвао је вернике да "воле своју државу", а надлежне да реше црногорско, православно црквено питање.

Михаило тражи решавање статуса Црногорске православне цркве у држави, која је, према његовим речима, "обнављањем државности продисала само једним плућним крилом, све док се не реши статус" Црногорске цркве.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи