Читај ми!

ЕУ позива на смиривање страсти

Поводом недавних инцнидената у Македонији приликом гласања о буџету за ову годину, ЕУ позвао на смиривање страсти у тој земљи. Унија позвала лидере македонских политичких странака и њихове присталице да поштују Устав и законе те земље.

Европска унија послала је поруку за смирење страсти у Македонији и позвала лидере политичких странака и њихове присталице да поштују Устав и законе те земље.

То је, како је пренела агенција МИА, изјавио портпарол Европске комисије Себастијан Брабант и поклапа се са ставом који је одмах након инцидената у Скупштину и ван ње, поводом гласања о буџету за 2013. годину, изнела и Стална мисија ЕУ у Скопљу.

"Са забринутошћу посматрамо политичке сударе у и око зграде Скупштине и позивамо све стране да одман престану са свим агресивним и провокативним акцијама", рекао је Брабант.

Портпарол ЕК је истакао и да је мирно изражавање различитих мишљења основа снажне демократске нације, док употреба насиља било које стране подрива тај систем и наноси штету могућности да се одговорно влада.

"ЕУ позива све лидере да се понашају на начин који је у сагласности са Уставом и законима, али и да делују кроз расправу у парламенту, што је у најбољем интересу грађана који су их изабрали да их представљају", рекао је за Брабант који је уједно упутио поруку опозицији у Македонији да се врати у парламент и да не бојкотује предстојеће локалне изборе.

Како преноси МИА, нико у ЕК не жели да коментарише како ће се најновија збивања у Македонији одразити на пролећни извештај и могућност земље да добије позитивну препоруку и датум за почетак приступних преговора са ЕУ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи