Читај ми!

Откривени вандали у Книну

Малолетник и троје деце су вандали који су у среду оскрнавили православно гробље у Книну, саопштила је полиција у том граду. Они су осумњичени за кривично дело повреде мира покојника.

Полиција у Книну открила је вандале - малолетника и троје деце, који су у среду оскрнавили православно гробље у Книну, и осумњичила их за кривично дело повреде мира покојника.

Како је саопштила шибенско-книнска полицијска управа, утврђено је да су осумњичени 2. јануара послеподне на книнском православном гробљу код цркве св. Георгија, без неког посебног разлога, на неколико гробница оштетили споменике, покровне плоче, крстове и вазне.

Штета још није процењена.

Против осумњиченог малолетника биће поднета кривична пријава општинскоме тужилаштву за омладину, а државном тужилаштву биће послат извештај о осумњиченој деци.

Заменик градоначелнице Книна Томислав Врдољак најоштрије је осудио вандализам на гробљу, али и разбијање излога на просторијама које користи кнински пододбор Српског културног друштва "Просвјета".

Како су известили локални медији, нагласио је да та два инцидента нису слика суживота Хрвата и Срба у Книну, јер миран суживот свих грађана Книна, који градска управа успешно гради годинама, може бити пример осталим срединама.

"Просвјета" није тражила гоњење оних који су разбили излог, али то не значи да полиција не прикупља податке како би дошла до одговорних за тај изгред.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи