Читај ми!

Сусрет премијера Хрватске и Србије?

Ради се на припреми сусрета премијера Хрватске и Србије, рекла министарка спољних и европских послова Хрватске Весна Пусић, али није желела да каже када ће и где до сусрета доћи.

Хрватска министарка спољних и европских послова Весна Пусић рекла је да се ради на припреми сусрета премијера Хрватске и Србије, али није желела да каже када ће и где до сусрета доћи.

На Божићном пријему Српског народног вијећа (СНВ) у Загребу, Пусићева је потврдно одговорила на питање новинара хоће ли до сусрета два премијера доћи у првој половини године.

Хрватска министарка је додала да теме првог сусрета тек треба договорити, али да су главне везане за проблеме из ратне прошлости, трговину и будућност у ЕУ, подсетивши да се већ два пута срела с министром спољних послова Србије Иваном Мркићем.

Традиционалном Божићном пријему који организује лидер СНВ-а Милорад Пуповац, присуствовали су премијер Зоран Милановић, председник Сабора Јосип Леко и више министара. Хрватски председник Иво Јосиповић за разлику од претходних година, ове године није био на пријему.

У обраћању гостима, Пуповац је рекао да односи у региону, па и између Србије и Хрватске могу бити предмет различитих турбуленција, али да промене власти изведене демократски не треба да буду препрека за сарадњу.

Лидер СНВ-а је изразио уверење да ће две владе што пре почети да обнављају сарадњу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи