Читај ми!

Јосиповић: Божић, празник мира

Божић је празник мира и братске повезаности међу људима, поручио председник Хрватске Иво Јосиповић, честитајући Божић митрополиту загребачко-љубљанском и целе Италије Јовану Павловићу и хришћанима који тај празник славе по Јулијанском календару. Празник честитао и премијер Хрватске.

Председник Хрватске Иво Јосиповић честитао Божић митрополиту загребачко-љубљанском и целе Италије Јовану Павловићу и хришћанима који тај празник славе по Јулијанском календару, поручивши да је то празник мира и братске повезаности међу људима.

"Традиционалним поздравом 'Мир Божји, Христос се роди' желим срећан Божић свим хришћанским верницима који Божић славе по Јулијанском календару", рекао је Јосиповић уз подсећање да је Божић празник мира и бартске повезаности међу љуидма.

Уверен сам да ће прослава Божића и ове године свим верницима и људима добре воље бити подстицај да у својим животним срединама промовишу животни оптимизам и одговорно друштвено понашање, толеранцију и сарадњу, у циљу општег добра наше домовине, навео је Јосиповић.

У честитки митрополиту Јовану, свим епископима, свештенству и верницима Српске православне цркве у Хрватској, Јосиповић је пожелео надхнуће Божићне поруке која, како је рекао, симболизује доброту, радост и наду свима.

Божић је уз поруку ''Мир Божји, Христос се роди!" честитао и хрватски премијер Зоран Милановић.

Милановић је пожелео верницима да празник Христовог рођења проведу у топлини дома, окружени најближима, у радости и весељу.

"У овом кризном раздобљу, празничне поруке мира и јединства још су потребније, као подсетник да једино заједничким снагама можемо напредовати, развијати се и изградити Хрватску као земљу отворених могућности за све грађане који желе својим радом допринети њеном просперитету", поручио је Милановић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи