Читај ми!

Додик: Нећемо дозволити да БиХ призна Косово

Република Српска неће дозволити да Босна и Херцеговина призна независност Косова, рекао председник РС Милорад Додик. РС је политички и економски стабилна, а приоритет у овој години је привлачење страних инвестиција, рекао Додик.

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да РС неће дозволити да Босна и Херцеговина призна независност Косова.

"Имамо јасну позицију у односу на Косово, а то значи да ћемо пратити политику Београда и нећемо дозволити да БиХ призна Косово", рекао је Додик на пријему за представнике медија поводом 9. јанура, Дана РС.

Председник је рекао да је РС политички и економски стабилна, а као приоритете у овој години најавио је привлачење страних инвестиција и реализацију великих инфраструктурних пројеката чија вредност износи око 2,9 милијарди евра.

Додик је рекао да највећа опозициона странка, Српска демократска странка (СДС), покушава да дестабилизује РС, односно да убеди јавност да је власт РС "криминална и корумпирана".

"То није тачно. Наравно да има видова корупције, ја их не знам, али имам поверење у органе који то раде. Дајем подршку Специјалном тужилштву и свим тужиоцима и тражим од њих да раде и прозваћу сваког оног ко не ради", поручио је председник РС.

Објашњавајући своју ранију тврдњу да је из иностранства невладином сектору и медијима у РС "убачено" десет милиона долара да би рушили власт, Додик је рекао да постоји појачана активност невладиних организација.

"Постоји неко уверење да ће се то интезивирати, нека се интезивира, видећемо. Крајње је време да РС донесе одређене прописе како би се регулисао рад невладиног сектора", указао је председник Републике Српске.

Додик је рекао да РС жели да створи оквир у којем ће професионалност медија бити виша.

"РС има потребу да буде препознатљива по томе", рекао је Додик, додавши да "дигнитет новинарске професије није могуће обезбедити без одговорности која је прати".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи