Читај ми!

Софија идентификовала помагача

Идентификован један од помагача самоубилачког напада у којем је убијено шесторо израелских туриста у јулу у Бугарској. Истрага је прикупила доказе о умешаности три особе, а идентитет једне од њих је управо установљен, навели су у Софији.

Безбедносне службе у Софији идентификовале су и издале захтев за хапшење једног од неколико странаца за које се верује да су помогли човеку који је у самоубилачком нападу бомбом усмртио шесторо израелских туриста у јулу у Бугарској, изјавила је бугарска истражитељка Станелија Караџова.

"Истрага је прикупила доказе о умешаности три особе. Идентитет једне од њих је управо установљен", рекла је Караџова, пренела је агенција АФП.

Она је додала да је издата и потерница. Међутим, није желела да каже више детаља о тој особи, осим да је реч о мушкарцу и да је позната земља његовог порекла, у којој не живи већ шест година.

Караџова је навела да помагачи, којих је било двоје, можда троје, и бомбаш нападач нису никада виђени заједно, да нису имали телефоне, лаптопове и да остаје нејасно на који начин су комуницирали.

Они су повезани на основу сличних лажних идентификационих докумената, из америчке државе Мичиген, додала је Караџова.

Напад се догодио на израелски туристички аутобус 18. јула на аеродрому у Бургасу, на Црном мору, у коме је погинуло петоро израелских туриста и бугарски возач аутобуса, а 30 људи је рањено.

Одмах након напада Израел је оптужио Иран и Хезболах, либански ектремистички покрет. Иран је одбацио те оптужбе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи