Читај ми!

Дочек уз ватромет и маглу

Новогодишња ноћ је у главним градовима бивше Југославије углавном дочекана на трговима, уз ватромет и музички програм.

Бивше републике СФРЈ дочекале су нову 2013. годину углавном на трговима и у својим кућама. И док су грађани и посетиоци Скопља, Сарајева, Бањалуке и Загреба уживали у ватромету, становници Љубљане га због густе магле нису ни видели.

 

У Подгорици није било организованог дочека Нове године, али је у метрополи црногорског туризма, у Будви, пред више десетина хиљада окупљених, наступао je један од најпопуларнијих певача некадашње Југославије Здравко Чолић. 

У Македонији је новогодишња ноћ прослављена на трговима. У Скопљу је 2013. година дочекана шестоминутним ватрометом, а грађане су забављали звезде македонске естраде.

Због тешке економске ситуације и мањка новца у општинским буџетима, у многим градовима Републике Српске није било дочека Нове године на отвореном. Грађани Бањалуке су, ипак, стару годину испратили су уз ватромет. Дочек Нове године организован је и у Андрићграду у Вишеграду.

У Сарајеву је организован музички програм. На Тргу деце Сарајева, пред неколико хиљада људи, свирали су бендови Регина, Зостер, Скроз, Атентат и Блаворси.

У Загребу се дочекивала Нова година на више места у граду, уз концерте и ватромет у првим минутама 2013. године, а окупљене на Тргу бана Јелачића у Нову годину увео је бенд Прљаво казалиште.

У новогодишњој ноћи у Хрватској шест особа је изгубило живот, углавном у саобраћајним несрећама.

Долазак Нове године грађани Словеније су у највећој мери прославили у својим домовима и на отвореном, док су бројна туристичка одмаралишта и бање на мору и у унутрашњости земље заузели странци.

Због густе магле грађани главног града Словеније у пола ноћи нису видели ватромет са старе љубљанске тврђаве.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи