Читај ми!

Штрајк атинског метроа

Првог дана 2013. у Атини због смањења плата штрајкују запослени у метроу.

Први дан 2013. године обележен је у Атини штрајком запослених у подземној железници, организованог у знак протеста због новог смањења плата и мера штедње, које грчка Влада спроводи четврту годину за редом.

Запослени у атинској подземној железници су одлуку да ступе у 24-часовни штрајк донели у знак протеста због одлуке Владе да њихове плате изједначи с платама осталих у државној служби.

Синдикат запослених у подземној железници је последњих месеци у више наврата организовао штрајкове због смањења плата, што је део Владиних мера штедње и услов да Грчка од ЕУ и Међународног монетарног фонда добије нову траншу финансијске помоћи.

Од када је грчка Влада почела да спроводи строге мере штедње у циљу добијања помоћи од укупно 240 милијарди евра, синдикати су организовали десетине штрајкова, али они нису довели до значајних промена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи