Хаг затвара канцеларије у Приштини и Загребу

Канцеларије Хашког трибунала у Загребу и Приштини се затварају. Од шест канцеларија које су помагале Трибунал, остале су само београдска и сарајевска.

Хашки суд саопштио је да се затварају његове канцеларије за везу у Загребу и Приштини, док ће канцеларије у Београду и Сарајеву наставити да раде, како би подржале рад Трибунала.

Председник Хашког суда Теодор Мерон одао је признање службеницима у Загребу и Приштини на пружању кључне подршке.

Канцеларије Трибунала сарађивале су са цивилним друштвом, невладиним организацијама, жртвама, представницима медија, правницима и јавношћу, како би пружили податке о раду Хашког суда.

Активности канцеларија за везу обухватале су билатералне састанке, учешће на конференцијама и семинарима, дистрибуцију информативног материјала.

Канцеларије су биле и кључни канал информисања националних власти и правосуђа са трибуналом.

Хашки суд је имао шест канцеларија за везу. Скопска канцеларија Трибунала затворена је 2004. године, а бањалучка три године касније, наводи се у саопштењу.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи