Читај ми!

Да будемо заједно и верујемо једни другима

Милорад Додик у новогодишњој честитки грађанима РС поручио да брине и да је "тужан сам што не успевамо да отклонимо све тешкоће, али оно што могу да урадим јесте да будемо заједно, верујемо једни другима и заједнички победимо тешкоће којима је изложен цели свет".

Председник Републике Српске Милорад Додик честитао грађанима предстојеће новогодишње и божићне празнике, истичући да брине и да је тужан што нису отклањене све тешкоће, али да треба да будемо заједно и да верујемо једни другима.

Додик оцењује да Српска има стабилну и сигурну будућност и наглашава да наредне године њени органи и институције морају да покажу додатну енергију у решавању проблема.

"Република Српска је наша и припада само нама и зато је важно да је разумемо и да заједно радимо. Знам да није лако и да бројне породице желе већу сигурност", наводи Додик.

У честитки се наводи да је 2012. година била пуна изазова на политичком и економском плану и да је са политичког становишта била успешна за Републику Српску.

"Успели смо да одговоримо на све изазове и постигнемо одређени напредак у решавању проблема на нивоу БиХ, уз уважавање и афирмацију наших ставова. Такву политику наставићемо и у 2013. години, водећи рачуна, изнад свега, о интересима Републике Српске и њених грађана", каже председник РС.

Додик истиче да је зато потребно задржати јединство свих релевантних политичких фактора у Републици Српској, "у погледу кључних националних и републичких питања".

Истовремено, мора се сачувати социјална и економска стабилност на унутрашњем плану и "не сме се дозволити да се остваре жеље одређених кругова који позивају на ванинституционално деловање и урушавање Републике Српске", каже Додик.

"Свима треба да буде јасно да они то чине због сопствених интереса и да за своје циљеве желе да искористе постојеће тешкоће", подвлачи Додик, наводећи да је то познати сценарио широм света, који се овде неће остварити.

"Не желимо да кажемо да у Републици Српској нема проблема. Међутим, ти проблеми нису већи него у другим друштвима у окружењу, нити могу бити решени ван институција система. Наредне године, органи и институције Републике Српске, морају да покажу додатну енергију у решавању проблема са којима се као друштво суочавамо", закључује председник Републике Српске.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи