Читај ми!

Ђукановић: Плата ми није сатисфакција

Премијер Мило Ђукановић пријавио незнатне промене у имовинским картонима. Новина је што син Блажо више не живи са родитељима, а до сада је највише зарађивао у породици. У емисији "ТВ Атлас", Ђукановић рекао да му садашња плата премијера "није сатисфакција" за оно што ради.

Црногорски премијер Мило Ђукановић пријавио је незнатне промене у имовинским картонима, међу којима је новина и то што син Блажо који је, према доступним подацима, до сада највише зарађивао у породици, више не живи с родитељима.

Породични буџет премијера Ђукановића је знатно мањи него 2010. године, када се повукао са функције, јер се његов син Блажо, бар према подацима о имовини и приходима објављеним на сајту Комисије за спречавање сукоба интереса, одселио из "породичног гнезда".

Блажо Ђукановић је до сада највише зарађивао у породици и то од издавања пословног простора у Подгорици површине 459 квадрата, који је издавао 2.340 евра месечно, односно више од 27.000 евра годишње, пишу подогоричке Вијести.

Мило Ђукановић је, како је нови-стари премијер тврдио у имовинским картонима годинама уназад, тај пословни простор добио на поклон од стрица Аца.

У истим извештајима пише и да најмлађи Ђукановић поседује стан на Жабљаку површине 124 квадрата.

Мило Ђукановић је у последњем извештају пријавио премијерску плату од 1.500 евра, што је за 250 евра више него 2010. године.

Ђукановић је синоћ, у емисији ТВ Атлас, рекао да му садашња плата премијера "није сатисфакција" за оно што ради, пишу Вијести.

Власник је фирме "Капитал инвест" поседује 25 одсто предузећа "Универзитатс" и половину фирме "Глобал Монтенегро". Право управљања у "Капитал инвесту" пренео је на Радислава Јововића, у "Универзитатсу" на Јадранку Гломазић а, како су Вијести раније објавиле, руковођење компанијом "Глобал Монтенегро" поверио је Анђели Колиновић.

Премијер Ђукановић је власник стана од 187 метара квадратних, а супруга Лидија запослена је у Првој банци Црне Горе, где је брат Ацо највећи акционар, а плата јој је 776 евра.

Бивши премијер, сада министар спољних послова и европских интеграција Игор Лукшић пријавио је министарску плату од 1.030 евра, док у Савету за регулаторну реформу месечно зарађује 435 евра. Од наставе на Универзитету "Доња Горица", чији је један од власника његов партијски шеф и премијер Ђукановић, Лукшић хонорарно зарађује 100 евра. Власник је стана од 122 квадрата, за који тврди да је купио на кредит, који ће отплаћивати до 2031. године. Поседује и уштеђевину од 16.000 евра.

Лукшићева супруга Наташа запослена је у будванској фирми "Антена Бохор" и зарађује 1.360 евра, а поседује стан од 46 метара квадратних у Подгорици. Троје деце шефа дипломатије Софи, Дариа и Алексеј имају уштеђевину од по 11.000 евра.

Лидер Демократског фронта Миодраг Лекић, према подацима које је пријавио и који су објављени на сајту Комисије за спречавање сукоба интереса, власник је станова у Подгорици и Риму, од 98 и 86 квадрата, викендице на Жабљаку од 101 метар квадратни, а поседује и кућу и земљиште од 38.999 квадрата, за које се место не помиње.

Вијести преносе да Лекић отплаћује кредит италијанској Уникредит банци у износу од 130.000 евра. Он је пријавио и посланичку плату 1.300 евра, док на Универзитету у Риму зарађује 1.500 евра.

Лидер ДФ-а пријавио је да је од ауторских текстова и књига које је издао за "Афари интерназионали", "Лимес", "Дан", "Политику" и "Вијести" зарадио 16.000 евра, а зарадио је и 2.000 евра од предавања и медијски стручних прилога у Дипломатском институту италијанског МИП-а, Високом војном институту, ИСПИ Милано и на Радио-телевизији Швајцарске.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи