Читај ми!

Изгорело 20 јахти на Крку

У великом пожару у марини на острву Крк у Хрватској потпуно изгорело 20 јахти дугих 10 метара, чији су власници углавном странци. Штета се мери милионима евра.

Велики пожар избио је јутрос у сувој марини на улазу у Пунат на острву Крк, јавили су хрватски медији.

Хрватска радио-телевизија јавља да је потпуно изгорело двадесетак пловила дугих око 10 метара, чији су власници углавном странци. У пожару нема повређених.

Штета се мери милионима евра. Узрок пожара за сада није познат, а уочио га је ноћни чувар у марини кад су већ гореле три јахте.

Иако су ватрогасци из Крка у марину стигли за неколико минута, пламен ношен јаким ветром убрзо се проширио на остале јахте које су биле на густо положене у два реда по 10 јахти.

Пожар би био још већих размера да марина Пунат нема изврсно опремљен систем заштите, изјавио је шеф ватрогасне управе Крешимир Жиц, истичући да узрок није кратки спој на електро-водовима јер се струја искључује увече.

Марина у Пунту налази се уз месно бродоградилиште на улазу у Пунат из смера града Крка до кога је, док пожар није угашен, допирао дим и смрад пластике.

Ово је иначе друга по величини марина на Јадрану и има око 850 везова.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи