Читај ми!

Истрага против шверца људи у Хрватској

Због илегалног пребацивања најмање 40 особа из Србије у земље ЕУ, хрватска Канцеларија за сузбијање корупције и организованог криминала отворила истрагу против девет особа.

Канцеларија за сузбијање корупције и организованог криминала Хрватске отворила је истрагу против девет особа које су примале новац за илегално пребацивање најмање 40 особа из Србије у Хрватску и Мађарску, односно у земље Европске уније.

Истрага почиње и против још једне особе, припадника полиције у Вуковару, за злоупотребу положаја и овлашћења, саопштава канцеларија.

Петорици из групе одређен је истражни затвор.

Двојица осумњичених су организовали посао, окупили око себе и повезали остале осумњичене. Они су са људима из Србије договарали време, место, број и цену пребацивања странаца.

Тројица осумњичених се терете да су појединачно, за новчану накнаду, преузимали и до одређеног места превозили стране држављане и пребацивали преко државне границе, што су радили најмање шест пута, истиче се у саопштењу.

Полицајац се сумњичи да је на захтев једног од осумњичених у службеној евиденцији МУП-а проверио идентитет лица које је у аутомобилу превозило дуван.

Сумња се и да су двојица осумњичених починила и кривична дела злоупотребе опојних дрога и подстицања на злоупотребу положаја и овлашћења, саопштила је Осјечко-барањска полицијска управа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи