Читај ми!

Бивши "Шкорпион" осуђен на три године

Бивши припадник српске паравојне јединице "Шкорпиони" Милорад Момић осуђен је на суду у Вуковару првостепено на три године затвора због ратног злочина против цивила 1991. године.

Суд у Вуковару првостепено је на три године затвора осудио бившег припадника српске паравојне јединице "Шкорпиони" Милорада Момића због ратног злочина против цивила 1991. године.

Момић је, како данас преносе хрватски медији, почетком септембра 1991. године, са још неколико припадника бивше Територијалне одбране, у Оролику код Винковаца физички злостављао Станка Пенавића из Берка.

На одлуку суда пресудно је деловао исказ Витомира Гаврановића, који је видео пребијање Пенавића и детаљно га описао.

Жупанијски суд у Вуковару му је, по изрицању пресуде у петак, продужио притвор до правоснажности пресуде.

На основу потернице преко Интерпола, Момић је ухапшен почетком прошле године код Гренобла, у Француској где се годинама скривао под лажним именом Гиј Моније. Септембра 2011. године изручен је Хрватској.

Изручење Момића од Француске тражила је и Србија која га терети за учешће у убиству шесторо сребреничких Бошњака у Трнову (БиХ), у јулу 1995. године.

Жупанијско државно тужилаштво у Осијеку преузело је јула ове године од српског тужилаштва за ратне злочине предмет кривичног поступка против Милорада Момића и донело налог за спровођење истраге и у том случају.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи