Хапшења због проневере у Црногорској банци

Приведено петоро бивших и садашњих руководилаца Црногорске комерцијалне банке, који су осумњичени да су злоупотребом службеног положаја проневерили пет милиона евра.

Црногорска полиција је по налогу Специјалног тужилаштва за корупцију и организовани криминал привела више бивших и садашњих руководилаца Црногорске комерцијалне банке (ЦКБ), који су осумњичени да су злоупотребом службеног положаја проневерили пет милиона евра.

Полиција је привела Велишу Радуновићa, Дубравку Павићевић, Горицу Вујисић, Јелицу Петричевић и Босу Татар, док шеста осумњичена у том поступку, Милка Љумовић, није тренутно у земљи, преносе Вијести.

Милка Љумовић је вечерас саопштила да је све радила по закону и да је убеђена да су тако радиле и њене колеге које су ухапшене.

Љумовићева је медијима рекла да је у Италији на лечењу, да је тужилаштво није обавестило о истрази, за коју је рекла да је "изнанеђена", као и да ће по повратку у Црну Гору бити на располагању државном тужилаштву.

Приведени су током дана саслушани у Специјалном тужилаштву за корупцију и организовани криминал и њима је одређено задржавање до 48 сати.

Они су осумњичени да су починили кривично дело злоупотреба овлашћења у привреди у вези са њиховим радом у ЦКБ, односно да су проневерили пет милиона евра. Споран је начин на који су нестали поједини депозити, али и како су поједини кредити одобравани.

Против руководства ЦКБ-а поступак је предузет на основу пријаве власника те банке, мађарског ОТП-а, који је ту банку купио пре шест година за 105 милиона евра, подсећају Вијести.

Наводи се да су те особе нанеле штету од око пет милиона евра начином одобравања кредита, као и "нестанком" депозита.  

Министар унутрашних послова Црне Горе Рашко Коњевић потврдио је новинарима да је полиција привела пет особа, поступајући по налогу Врховног државног тужилаштва, али није навео друге податке.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи