Читај ми!

"Бљесак" Агрона Цамаја

Министарство културе Црне Горе неће свом саветнику Агрону Цамају продужити уговор о раду. Разлог је што је Цамај Србе који су у Црну Гору избегли из Хрватске назвао "хордама", а победу рукометне екипе Црне Горе величао рекавши да је "засијао бљесак црногорске рукометне олује".

Саветнику за међународну сарадњу и европске интеграције у Министарству културе Црне Горе Агрону Цамају неће бити продужен уговор, саопштило је то министарство. Цамај је на свом Фејсбук профилу за време рукометне утакмице вређао Србе који су из Хрватске пребегли у Црну Гору.

Министарство културе оградило се од Цамајевих порука са објашњењем да је он у том ресору запослен по уговору о делу који истиче 31. децембра и најављују да му радни однос неће бити продужен.

Цамај је током рукометне утакмице Црне Горе и Србије, Србе који су у Црну Гору избегли из Хрватске назвао хордама, а победу Црне Горе величао уз речи да је "засијао бљесак црногорске рукометне олује", алудирајући на протеривање Срба из Хрватске, пише подгорички Дан.

Цамај је, како се наводи, своје коментаре "заслађивао и сочним псовкама", а потом изјавио да су његове изјаве биле "моментални револт".

Поштујући Устав и законе Црне Горе као и начела прописана Законом о култури међу којима и равноправно очување свих културних идентитета и очување културних различитости, Министарство културе се ограђује од свих јавних исказа и деловања који се косе са наведеним принципима, саопштено је из Министарства културе.

Наводи се и да неће све бити завршено на томе, већ да ће Цамај сносити конкретне последице.

Цамај је листу Дан потврдио да обавља функцију саветника министра културе и тврдио је да то што је написао није за новине.

"Не бих да се тиме бавимо јер је то био тренутни излив моје емоције. Био сам изреволтиран неким стварима и зато сам то написао. То је био моментални револт", каже Цамај.

Цамај каже да не жели да му се реченице ваде из контекста, јер онда то добија другу конотацију.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи