Читај ми!

Црногорци проверавали Мишковића

Управа за спречавање прања новца и финансирања тероризма Црне Горе проверавала је 2009. године пословање Мирослава Мишковића и шест повезаних фирми у тој земљи, пишу подгоричке "Вијести". Како тврди лист, провере захтевао један државни орган.

Пословање ухапшеног бизнисмена Мирослава Мишковића и шест повезаних фирми у Црној Гори, Управа за спречавање прања новца и финансирања тероризма проверавала је 2009. године, али није било елемената за процесуирање тог случаја ка тужилаштву, пишу подгоричке Вијести.

Из Управе, на чијем је челу Предраг Митровић, листу је потврђено да су човека, који важи за најбогатијег Србина, проверавали на захтев једног државног органа, али да због законских ограничења нису у могућности да саопште детаље тог случаја и финансијских трансакција.

Управа за спречавање прања новца и финансирања тероризма је у другој половини 2009. године добила захтев "једног државног органа" за предузимање мера и радњи из своје надлежности.

Тражени су подаци за физичко лице Мирослав Мишковић и још шест правних лица - привредних субјеката који послују у Црној Гори - "Делта сити", "Делта ђенерали холдин"', "Делта ђенерали животна осигурања", "Делта ђенерали осигурањ"',"Делта макси" и "Мтел".

Како се наводи у одговору Управе Вијестима, које је потписала саветница директора Мирјана Бошковић, oдмах по добијања захтева, та институција је у складу са Законом о спречавању прања новца и финансирања тероризма, отворила предмет и почела да прикупља и обрађује податке, сходно својим интерним процедурама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи