Читај ми!

"Парадајз револуција" у Софији

Испред зграде парламента у Софији, окупило се више стотина грађана бацајући на њу парадајз, због чега су протест због корупције у земљи назвали "парадајз револуција".

Више стотина грађана Бугарске окупило се испред зграде парламента у Софији, бацајући на њу парадајз, због чега су протест због корупције у земљи назвали "парадајз револуција".

Протест, на коме су окупљени носили транспарент "Стоп политичком лицемерју", покренуо је дисидентски песник Николај Колев, познат и као "босоноги" и "чупави", који је, током комунистичког режима, био затваран неколико пута.

Колев је приведен и у уторак, пошто је гађао парадајзом зграду парламента у Софији.

"Желим да покажем како треба протестовати. Ово је тек почетак", рекао је Колев.

Демонстранти, међутим, нису успели да дођу до зграде парламента, јер их је у томе спречила полиција, али су упозорили да ће наставити с протестима уочи парламентарних избора заказаних за јул.

Колев је прошле недеље послао писма парламенту, политичким вођама, Врховном правосудном савету, државној телевизији и радију, у којима је запретио да ће њихове зграде гађати парадајзом, јер сматра да су одговорни за све већу корупцију, ширење криминала и мањак слободе медија у Бугарској.

"Е, нећу више да будем талац наде и добрих манира! Идите дођавола!", написао је Колев на крају писма.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи