Читај ми!

Хапшења због железничке несреће

Због сумње да је починио тешко кривично дело против безбедности јавног саобраћаја у железничкој несрећи код Мојковца, ухапшен радник предузећа "Згоп" Вељко Марковић. Ухапшени и отправници возова у Мојковцу и Мијатовом Колу.

22.45 - Ухапшене још две особе, отправници возова у Мојковцу и Мијатовом Колу.

Управа црногорске полиције саопштила је да је због сумње да је починио тешко кривично дело против безбедности јавног саобраћаја у железничкој несрећи код Мојковца ухапшен Вељко Марковић (51) из Инђије.

Тужилаштво Црне Горе наложило је саслушање седам запослених у станицама Мојковац и Мијатово Коло, након јучерашње железничке несреће у којој су погинуле две особе, а 43 повређене.

Железничка несрећа догодила се месту Мијатово Коло, код Мојковца, када је локални путнички воз у тунелу налетио на грађевинску машину новосадске фирме "Згоп", која на том делу изводи радове на сређивању пруге.

На лицу места страдали су радници новосадске компаније Ранко Кашиковић (53) и Горан Гаврић (55), а 43 особе су теже и лакше повређене, саопштено је из црногорске полиције.

Директор Опште болнице у Бијелом Пољу Томислав Јеремић изјавио је данас да се седам особа, које су теже повређене у железничкој несрећи код Мојковца, налази ван животне опасности.

Остали путници су прегледани и враћени кућама уз прописану терапију и препоруку да се опет јаве у случају потребе, рекао је Јеремић новинарима. 

Црногорски председник Филип Вујановић обишао је повређене смештене у бјелопољској болници, наводећи да очекује да надлежни органи брзо утврде због чега је дошло до удеса. 

Извршни директор "Железничког превоза Црне Горе" Милојица Зиндовић рекао је да је путнички воз кренуо из станице Мојковац након што је добио зелени сигнал и знак отправника станице, због чега треба питати запослене у предузећу "Железничка инфраструктура" откуд грађевинска машина на прузи.

Директор "Железничке инфраструктуре" Зарија Франовић рекао је да ће даљи поступак, по процедури која је законом предвиђена, дати одговор на питање чија је грешка узрок несреће.

"Жалим што се све то десило, нарочито због изгубљених живота. О грешкама не бих сад говорио, ипак ћу то препустити органима који треба то да утврде", навео је Франовић.

Комисија "Железничке инфраструкутуре" и даље је на месту несреће да би утврдила како се судар догодио.

У тренутку несреће у возу који је саобраћао на релацији Подгорица–Бијело Поље било је око 60 путника, а на прузи је било седам радника компаније "Згоп".

Железнички саобраћај на прузи Подгорица-Бијело Поље до даљег је у прекиду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи