Забрањено Лагумџијино писмо

Aмбасадорки БиХ у Уједињеним нацијама Мирсади Чолаковић Председништво БиХ није дало сагласност да прочита писмо министра спољних послова те земље Златка Лагумџије у Савету безбедности УН. Председништво БиХ није одобрило читање писма о стању у земљи зато што његов садржај не одговара стварном стању.

Председништво Босне и Херцеговине није дало сагласност амбасадорки БиХ у Уједињеним нацијама Мирсади Чолаковић да прочита писмо министра спољних послова Златка Лагумџије у Савету безбедности Уједињених нација.

Након говора високог представника у БиХ Валентина Инцка Савету Безбедности који је стање у БиХ оценио негативно, требало је да уследи обраћање амбасадорке БиХ у УН.

Међутим, како је пренела Федерална телевизија, то се није догодило јер Председништво БиХ није одобрило читање писма о стању у земљи зато што његов садржај не одговара стварном стању.

Оваква одлука дошла је само сат пре планираног обраћања амбасадорке Мирсаде Чолаковић.

Мминистар Лагумџија текст писма Председништву упутио је у петак, после истека радног времена, иза 18.00 сати.

Лагумџија је у писму навео бројне успехе власти БиХ, додајући да извештај високог представника, даје знаке охрабрења.

"Октобарски извештај о напретку БиХ се не може назвати задовољавајућим", стоји између осталог у непрочитаном писму. Лагумџија је навео да Инцков извештај даје знакове охрабрења и пружа политички подстицај кључним политичким субјектима у земљи.

"У контексту иницијативе за формирање нове парламентарне већине и на државном и на ентитетском нивоу у Федерацији БиХ, стварни помак за испуњавање услова за ступање на снагу ССП и предају кредибилне апликације за чланство у ЕУ може се очекивати врло брзо након формирања парламентарне већине", пише између осталог у "забрањеном" писму, преноси портал Кликс.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи