Словенија страхује од нових поплава

Нов поплавни талас угрожава Словенију, па је проглашен највиши степен узбуне, јер се обилне падавине очекују у целој земљи. Посебно ће критично бити у сливу Соче.

Словеначка агенција за заштиту природне околине прогласила је највиши степен узбуне због могућих нових поплава на скоро целој територији земље и обилних киша које падају, а најављене су и за сутра.

Агенција упозорава да ће повишен ниво воде у многим рекама довести до изливања и изазивања материјалне штете, као и да поплаве могу да угрозе и људске животе.

Најпре ће бити погођен западни део Словеније где ће се највероватније излити Соча и мање реке у Горишким брдима, а очекује се да ће бити погођене и долина Випаве и Истра, преноси словеначка новинска агенција СТА.

Пошто се кише шире и на исток, озбиљно ће порасти и водостај Драве која је озбиљно плавила раније ове седмице.

Нови црвени знак за узбуну издат је само неколико дана након катастрофалних поплава које су погодиле северне делове земље, изазивајући масовна уништења када је у поплавама оштећено око 4.000 зграда, подсећа СТА.

Метеоролози предвиђају највеће падавине у долини реке Соче, најмање на истоку земље, а сутра се очекује и олујно невреме у неким деловима, док се смањење падавина предвиђа у уторак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи