Читај ми!

Војници Еуфора претукли девојку и младића

Двојица припитих војника Еуфора претукла девојку и младића у центру Бањалуке. Полиција их ухапсила, а касније и пустила јер су се позивали на имунитет.

Припадници Еуфора рано јутрос у центру Бањалуке су претукли девојку и младића, јавили су бањалучки медији.

Како се наводи, двојица припадника Еуфора из ЛОТ (Тима за везу и посматрање) стационираног у Тузли пришли су јутрос око 4.15 девојци на Булевару цара Душана и нешто је питали на њој неразумљивом језику, после чега су је, према полицијским изворима, ухватили за нос и почели физички да је малтретирају.

Потом су је оборили на бетон и наставили да је туку рукама и ногама.

Видевши шта се дешава са девојком, њен колега, који је био у непосредној близини, притрчао је да јој помогне, али су припадници Еуфора почели и њега да туку.

Када је наишла полицијска патрола, младића су бацили на полицијски аутомобил на којем је од удара разбијен ретровизор и улубљена каросерија.

Девојка је потом отишла у Службу Хитне помоћи, где јој је указана помоћ и констатована контузија левог кука. Још није познато да ли је лекарску помоћ тражио и младић.

Полицијска патрола ухапсила је припаднике Еуфора и спровела их у зграду полиције, где су они, како се наводи, видно пијани псовали и провоцирали полицајце, показивали идентификационе картице Еуфора и тражили да буду пуштени, позивајући се на имунитет.

Они су, после краћег задржавања у полицији, пуштени на слободу. Начелник полицијске станице Жељко Стојинић рекао је новинарима да је овај случај у надлежности Еуфора.

Комадант турског батаљона при снагама Еуфора у БиХ, бригадни генерал Фатих Илхан демантовао је наводе бањалучких медија да је реч о припадницима турских снага.  

"Приведена двојица војника немају везе са турским батаљоном. Они су припадници аустријске војске", рекао је Илхан агенцији Анадолија.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи