Словенци незадовољни радом Владе

Коалициона влада премијера Борута Пахора је, по мишљењу 53 одсто Словенаца, неуспешна у обављању својих задатака, показала анкета коју је организовао љубљански "Дневник".

Већина Словенаца оцењује рад владе премијера Борута Пахора неуспешним, показује најновије истраживање јавног мњења.

Према резултатима анкете, које објављује љубљански "Дневник", 53 одсто испитаника сматра да је влада неуспешна, што представља повећање броја незадовољних грађана у односу на прошломесечно испитивање јавног мнења.

Разлог за незадовољство грађана је у највећој мери привредна криза и начин њеног решавања.

Према резултатима анкете, кадa би у Словенији сутра били одржани парламентарни избори, победила би опозициона Словеначка демократска странка (СДС), претходног премијера Јанеза Јанше, испред Пахорове Социјалдемократије (СД).

Већина испитаних, међутим, сматра да се ефикасност владе у садашњој ситуацији не би поправила, иако би дошло до формирања новог кабинета.

Према другој анкети, коју објављује лист "Дело", 52,6 дсто испитаника очекује да ће привредна ситуација бити још лошија.

На питање да ли сада живе боље или лошија него прошле године, чак 58,1 одсти испитаника је рекло да живе исто као пре, а 44,3 одсто да ове године намеравају да за личну потрошњу намени једнако новца као и прошле године.

Поређење данашњих одговора са оним од пре месец дана показује да и данас има нешто мање оних, који кажу да сада живе лошије него пре кризе, и да има нешто више оних, који живе исто или боље.

Анкета "Дела" је показала да је мање оних који очекују погоршање економског положаја Словеније, односно да је битно повећан број испитаника, који предвиђају његово побољшање.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи