Кнежевић нуди доказе о дуванској мафији

Бивши шеф трговинске мисије Црне Горе у САД Ратко Кнежевић спреман да материјалне доказе о наводним криминалним активностима Станка Суботића, Мила Ђукановића и Јовице Станишића понуди црногорској полицији.

Ратко Кнежевић, бивши шеф трговинске мисије Црне Горе у САД и некадашњи пријатељ Мила Ђукановића, рекао је да ће материјалне доказе које поседује о тврдњама које је износио у медијима, а у којима Станка Суботића, Мила Ђукановића и Јовицу Станишића оптужује за низ криминалних активности, уручити црногорској полицији, ако то затражи од њега.

Кнежевић је још једном поручио Веселину Вељовићу, директору Управе полиције Црне Горе, да једва чека његов позив, пише данашњи "Блиц".

"Материјални докази које поседујем биће им уручени. Такође, моје тврдње, саопштене у медијима, биће још једном званично потврђене, овог пута и пред сведоцима", рекао је Кнежевић.

Наиме, Кнежевић је раније оптужио Суботића, црногорског премијера Ђукановића и бившег шефа ДБ Србије Јовицу Станишића, да су предводили криминалну организацију која се бавила шверцом дувана и организовала убиства.

Изнео је конкретне оптужбе за поједина убиства, износећи и имена непосредних убица. Кнежевић је саопштио ко је и због чега ликвидирао Благоту Секулића, Вању Бокана, Дарка Распоповића и Горана Жугића, као и Радована Стојичића Баџу, Јусуфа Булића, Иву Пуканића и Душка Јовановића.

Директор полиције најавио саслушање

Директор црногорске полиције Веселин Вељовић изјавио је листу „Дан" да ће Кнежевић имати прилику да полицијским службеницима врло брзо каже све што зна. Подсетио је да је и досадашње ћутање Кнежевића и прикривање кривичног дела, такође, кривично дело за које се утврђује одговорност.

Кнежевић, међутим, наводи да се није препознао у тврдњи директора полиције Веселина Вељовића.

"Што се тиче прикривања кривичног дела које Вељовић инсинуира, по том основу, као и по основу злоупотребе службеног положаја, пре мене ће одговарати управо он и његове колеге и претходници у Тужилаштву и полицији који врло добро знају, и то већ годинама, да су ствари које говорим филигрански прецизне, јасне и тачне. Нека, на пример, прочитају извештај Парламентарне комисије Црне Горе о афери „Национал" из 2001. године", истиче Кнежевић.

Интересне везе уместо демократске државе

Такође, како наводи, док се у Црној Гори не створи менталитет слободног појединца који одговара друштву само на бази своје грађанске свести и савести, а не на бази рођачких, кумовских, интересних или политичких веза, Црна Гора неће бити демократска држава.

"Племенско и кумовско друштво, засновано на скривеним везама и интересима у којима се не зна где почиње мафија, а завршава држава, ствара, нажалост, само нове "Свете круне", "Ндрангете" и „Коза ностре". Сигуран сам да грађанима Црне Горе таква организација, створена пред њиховим очима у ових задњих десет и више година, никако не одговара. У име борбе против тога, а за расветљавање свих чињеница, господине Вељовићу, једва чекам ваш позив", поручио је Кнежевић.

Истакао је да је свима позната његова адреса становања, контакт телефон и и-мејл адреса.

Према Кнежевићевим речима, данашња државност Црне Горе резултат је "преданог рада и брака из рачуна српске Службе безбедности под командом могућег ратног злочинца Јовице Станишића, његовог пулена Станка Суботића и халапљивости Мила Ђукановића и његовог најужег круга пријатеља".

"Та „мафијашко-удбашка" творевина створена је прљавим новцем украденим из буџета Србије, Италије и малим делом БиХ и Хрватске, а и грађани Црне Горе су остали без свог дела", саопштио је раније Кнежевић медијима.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи