Нови судар "Торциде" и "Бед блу бојса"

Нови обрачун "Торциде" и "Бед блу бојса". Масовна туча на аутопуту Загреб-Сплит, код места Бриње. Полиција привела 51 особу. Повређени навијач ван животне опасности.

У масовној тучи стотинак навијача фудбалских клубова Динамо и Хајдук, на одморишту Бриње на аутопуту Загреб-Сплит, коју је полиција успела да прекине тек после пуцања у ваздух, две особе су повређене, објавили су хрватски медији.

Према службеним информацијама, полиција је привела 51 особу. Начелник Полицијске управе личко-сењске  Кристина Маодуш потврдила је порталу index. да су током инцидента повређене две особе, навијачи Динама.

Један 25-годишњи навијач добио је ударац у главу и нагњечење мозга те су се доктори бојали за његов живот, док је други 33-годишњак зарадио посекотину и прелом ноге.  Лакше рањени навијач је, пуштен кући након санације, а ради се о једном од бивших вођа "Бед блу бојса".

Тешко озлеђени 25-годишњак пребачен је хитно из Огулина у ријечку болницу на оделење неурохирургије, с отвореним преломом лобање у пределу чеоне кости. Мислилио се да је озледу задобио услед пуцњаве, но доктори тврде да се ради о ударцу безбол палице. 

Током ноћи борили су се за његов живот, а стање му је јутрос стабилно.

Како се претпоставља, навијачке групе "Торцида" (Хајдук) и "Бед блу бојси" (Динамо), договориле су се да се обрачунају на пола пута јер први пошли на утакмицу у Ријеку, а други у Задар.

Када су полицајци видели да не могу да прекину тучу, употребили су ватрено оружје и пуцали у ваздух.

Претпостављало се да су се супротстављене навијачке групе договориле о обрачуну на пола пута, јер су "Бед блу бојси" путовали на утакмицу Задар - Динамо у Задар, а "Торцидаши" на дуел Ријека - Хајдук у Ријеку.

У масовној тучњави учествовало је око 100 особа. 

Навијачи су претрчавали аутопут и зауставили саобраћај, а малој групи полицајаца појачање потребно за интервенцију стигло је након 15-ак минута и даљи нереди су заустављени.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи