Загађена вода отровала град

У Брези у Босни и Херцеговини, лекари и епидемиолози прогласили алармантно стање, пошто се вода из водовода помешала са фекалијама. Заразило се близу 2.200 становника, од чега више од 500 деце млађе од десет година.

Лекари и епидемиолози прогласили су алармантно стање у Брези у Босни и Херцеговини, пошто се тамо вода из водовода помешала са фекалијама, јавља портал Sarajevo-x.

За две недеље у Брези се заразило близу 2.200 становника, од чега више од 500 деце млађе од десет година.

Сада су почеле да излазе у јавност информације о импровизованом комуналном предузећу у овом месту, септичким јамама и неконтролисаној канализацији, шупљем водоводу загађеном хербицидима, пестицидима, канцерогеним материјама.

У рударском градићу од тридесет хиљада становника, надомак Сарајева, забележени су бројни опасни здравствени проблеми, попут дијареjе, жутице, смањења плодности, по смрт опасних желудачно-цревних обољења, поремећаја у мозгу, упале очију.

Многобројне притужбе почеле су да пристижу у Јавно предузеће "Комунално" још пре две недеље, када је регистрован први случај заразе, у којима се наводило да из градских јавних водоводних цеви тече жута, прљава вода са пуно земље и муља.

За то време једина службена информација која је стигла из предузећа јесте да је реч о "трајној ситуацији".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи