Инцидент на Ивановим коритима

Три полицајца лакше повређена у инциденту који се догодио када су се окупили верници Црногорске и Српске православне цркве. Обе цркве су обележавале празник у храму Преображења Христовог крај Цетиња.

У инциденту који се догодио између верника Српске православне цркве и канонски непризнате Црногорске православне цркве лакше је повређено три полицајца.

Верници обе цркве окупили су се како би у храму Преображења Христовог на Ивановим коритима крај Цетиња обележиле тај верски празник.

"Полиција ради на идентификовању особа које су полицијским службеницима нанеле повреде", саопштено је из Управе полиције.

И Српска и Црногорска православна црква обавестиле су полицију о намери да данас, поводом верског празника, служе свету литургију у храму Преображења Христовог.

Ради спречавања нарушавања јавног реда и мира цетињска полиција је синоћ од 20 часова обезбеђивала храм, имајући у виду раније догађаје када је однос две цркве у питању.

У саопштењу полиције се додаје да полицијски службеници према верницима нису предузели никакве мере, радње и средства принуде, осим потискивања супротстављених група грађана.

Митрополија Црногорско-приморска осудила је понашање верника Црногорске православне цркве на Ивановим коритима и оценила да је полиција морала одлучније да штити свештенство, вернике и имовину Митрополије.

Додаје се да полицијски службеници нису урадили све што је било у њиховој моћи да спрече улазак неовлашћених лица, "лажних свештеника", у храм Преображења Христовог.

У Митрополији тврде да су се активности полиције сводиле на држање обруча око Храма, без иједног адекватног одговора на насиље.

Наводи се да су свештенство и верници Митрополије достојанствено и без иједног инцидента чували храм, "не од мештана Његуша, за шта су били оптуживани, већ од лажних свештеника".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи